شیمی ساختمان و سازه های بتنی

شرکت خانه‌سازی پارسمان‌سازه (بخش پارسمان شیمی) با بیش از یک دهه فعالیت در حوزه صنعت ساختمـان، با تکیه بر تجــربه و دانش فنی کارشناسان خود، همواره شرکتی پیشرو در راستای ارتقا کیفی صنعت ساخت و ساز بوده است.

شیمی ساختمان و سازه های بتنی

شرکت خانه‌سازی پارسمان‌سازه (بخش پارسمان شیمی) با بیش از یک دهه فعالیت در حوزه صنعت ساختمـان، با تکیه بر تجــربه و دانش فنی کارشناسان خود، همواره شرکتی پیشرو در راستای ارتقا کیفی صنعت ساخت و ساز بوده است.

گروه پارسمان به عنوان مجموعه‌ای فنی و تخصصی در دو واحد پارسمان ‏کوبیاکس ایران (مالک انحصــــــاری تکنولوژی کوبیاکس در ایـران ) و پارسمان شیمی ساختمان ایجاد گردیده است.

در راستای توسعه فعالیت گروه پارسمان و با تکیه بر مطالعات انجـام شده در بخش تحقیق و توسعه، واحد پارسمان شیمی ساختمان در سال 1394 با هدف ارتقــا کیفی صنعت ساخت و ساز تاسیس شد.

با توجه به نگاه دانش محور گروه پارسمـــــان، پارسمان شیمی ساختمان به عنوان واحدی فنی و مهندسی در حوزه محصولات شیمیایی مورد استفاده در صنعت ساختمــان فعالیت دارد.

پارسمان شیمی با تکیه بر تجربه و دانش از یک سو وارتبـاط مناسب با مراجع فنی و دانشگاهی و کشورهای پیشرفته و صاحب تکنولوژی از سویی دیگر، سعی در ارائه بهترین پاسخ به نیازهای این حوزه دارد.

  • ۰
  • ۰

عوامل موثر در نفوذپذیری بتن

همان‌طور که می‌دانیم بتن و میلگرد از پرمصرفترین مصالح ساختمانی هستند.

برای سازههای بتنی و بتن مسلح استفاده از میلگرد آجدار مرسوم است، از این رو تقاضا برای خرید میلگرد آجدار در بازار زیاد است.

در مطلب قبلی با عوامل موثر در نفوذپذیری بتن اشاره کردیم. در این نوشته قصد داریم به توضیح کامل‌تر عواملی که بر روی نفوذ‌پذیری بتن دخیل است، بپردازیم.

 

نفوذپذیری سنگدانهها

عملکرد بتن از میزان نفوذپذیری سنگدانه‌ها تاثیر می‌پذیرد. زمانی با کاهش سطح موثرجریان آب روبهرو می‌شویم که میزان نفوذپذیری سنگدانهها خیلی کم باشد.

زمانی طول مسیر جریان افزایش پیدا می‌کند که دور زدن سنگدانهها توسط جریان اتفاق بیافتد، بنابراین، با قطع شدن جریان داخل شبکه مویینه خمیر سیمان، شاهد اثر سنگدانه‌ها در کاهش نفوذپذیری بتن هستیم.

به بیان دیگر، از طریق احاطه شدن سنگدانه‌ها توسط خمیر سیمان در بتن متراکم، نفوذپذیری خمیر سیمان بیش‌ترین تاثیر را در میزان نفوذپذیری بتن میگذارد.

تحقیقات مختلف نشان میدهد، در مقایسه با خمیر سیمان خالص با نسبت آب به سیمان، میزان نفوذپذیری بتن بیشتر است.

 

بتن | سپاهان آهن

 

دانهبندی و بزرگترین اندازه‌ی سنگدانه

بر روی آب انداختگی مخلوط بتن عواملی نظیر اندازهی سنگدانهها و دانه‌بندی آن تاثیر‌گذار است، این عوامل بر روی مقاومت ناحیه انتقال اثر میگذارد.

تفاوت بین کرنش‌های خمیر سیمان و سنگدانه به سبب دورههای هیدراسیون اولیه، نتیجهای جزء ناحیهی انتقال ضعیف نداشته و در برابر ترک‌خوردگی آسیب‌پذیر می‌شود.

 

جمع‌شدگی ناشی از خشک شدن، جمع شدگی حرارتی و بار اعمال شدهی خارجی نتیجهی کرنش‌های خمیر سیمان است.

با چشم غیر مسلح ترکهای ناحیه انتقال قابل مشاهده نیست، زیرا ترک‌ها بسیار کوچک هستند.

اما عرض ترکهای ناحیه انتقال از عرض حفرههای مویینه در خمیر سیمان بیش‌تر است.

 

تراکم و نحوه عملآوری

از عوامل موثر در نفوذپذیری بتن مدت زمان و چگونگی عملآوری بتن  است که بر روی نفوذپذیری بتن تاثیر میگذارد. زمانی که دوره نگهداری به دلیل افزایش درجه هیدراسیون، افزایش پیدا میکند، میزان نفوذپذیری بتن، کم می‌شود.

 

ضخامت قطعهی بتنی

پیچ و خم مسیر جریان وابسته به ضخامت قطعهی بتنی است. از ‌اینرو ضخامت قطعه، میزان نفوذپذیری بتن را تحتتاثیر قرار میدهد.

 

در اثر پیشرفت ریز ترکهای ناحیه انتقال عواملی نظیر بارگذاری بیش از حد و قبل از موعد مقرر اثرگذار هستند که در نتیجهی آن میزان نفوذپذیری بتن افزایش پیدا می‌کند.


روانی(consistency) شاخصه ذاتی بتن است که با آزمایش اسلامپ تعیین می شود و آن را قابلیت جاری شدن بتن تازه می نامند

 

 

مواد افزودنی هوا زا

به دلیل استفاده از حباب هوا در بتن، در خمیر سیمان منافذی ایجاد می‌شود که از یکدیگر جدا هستند، که در اثر آن مجرایی برای عبور آب به وجود نمیآید. بنابراین نفوذپذیری بتن افزایش پیدا نمیکند.

 

بتن | سپاهان آهن

 

مواد افزودنی پوزولانی

امروزه کاربرد مواد پوزولانی جایگاه ویژهای در صنعت بتن پیدا کرده است. مواد افزودنی پوزولانی به عنوان مصالحی با خاصیت سیمانی در مجاورت آهک و سیمان پرتلند به کار می‌روند.

مواد افزودنی پوزولانی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند و سبب دوام بتن می‌شود، علاوه بر این مقدمات افزایش عمر مفید بتن را فراهم می‌کند.

با‌مصرف پوزولان، حرارت هیدراسیون کاهش پیدا میکند که در صورت کنترل کردن مسائل حرارتی، از ترک خوردن بتن جلوگیری شده و سبب مقاومت بتن در مدت زمان طولانی می‌شود.

عمق کربناسیون و عمق نفوذ کلر از نسبت مواد پوزولانی به مواد سیمانی، از عوامل اصلی است که با استفاده از آنها میتوان عمر مفید سازههای بتنی را پیشبینی کرد.

هزینههایی که برای ساخت انواع سازهها پرداخت می‌شود، در تصمیمگیریها دارای اهمیت بسیار زیادی است. در نتیجه قیمت انواع مصالح نظیر قیمت میلگرد، قیمت تیر آهن، قیمت بلوک و … برای ساخت سازه، مهم هستند. اما علاوه بر اهمیت قیمت مصالح مصرفی، به کیفیت و مرغوب بودن مصالح باید بسیار توجه شود.

انتخاب مصالح با‌کیفیت بر عمر سازهی بتنی تاثیر بهسزایی میگذارد.

 

  • ۹۹/۰۵/۳۱
  • mahsa mohammadi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی